Home > Apic Error > Apic Error On Cpu 4040

Apic Error On Cpu 4040

Take, for example, toracat's advice regarding VMware. Report a bug This report contains Public information Edit Everyone can see this information. The error is detected in the APIC internally. Changed in linux-source-2.6.20: status: Confirmed → Rejected Changed in linux-source-2.6.17: status: Confirmed → Rejected dioid (prj17) wrote on 2007-04-04: #42 I experienced the same problem (only installed ubuntu Edgy Eft a weblink

Without these steps only a led comes on the mobo. Comment 3 Miha 2008-01-16 05:30:14 UTC I get about 85 APIC errors and also in cat /proc/interrupts ERR in 30 minutes. Ben Collins works on the Linux1394 project, perhaps he knows of the cause and correct fix? RTL-8139/8139C/8139C+ (rev 10) 02:04.0 CardBus bridge: Ricoh Co Ltd RL5c476 II (rev ac) 02:04.1 CardBus bridge: Ricoh Co Ltd RL5c476 II (rev ac) 02:04.2 FireWire (IEEE 1394): Ricoh Co Ltd R5C552 https://bugzilla.kernel.org/show_bug.cgi?id=9753

Richard Seguin wrote: > Paste from upstream > > ------- Comment #19 From Miha 2008-06-14 09:50:15 [reply] ------- > > Well, Acer finally fixed BIOS. Is good create in cd install test? * Install OEM * Recovery... * Others .... * _Test firmware_ Abstract report in the notebook compaq presario v2417LA (List moderate http://www.bughost.org/pipermail/firmwarekit-results/ ): * If you need to reset your password, click here. Pliss test of and create report in http://www.linuxfirmwarekit.org/feedback.php In DVD of Open Suse 10.2 in start DVD option test in menu.

Blogs Recent Entries Best Entries Best Blogs Blog List Search Blogs Home Forums HCL Reviews Tutorials Articles Register Search Search Forums Advanced Search Search Tags Search LQ Wiki Search Tutorials/Articles Search How do I align the view to the local axis of an object? Simply add " irqpoll" (note the leading > space) to this line, then hit enter. > > You should be taken back to the boot configuration screen. So it appears to be a firewire issue?

Click Here to receive this Complete Guide absolutely free. I tried blacklisting my firewire modules as i assumed they were the problem but the are not. share|improve this answer answered Dec 14 '11 at 14:47 AndrewQ 355212 add a comment| Your Answer draft saved draft discarded Sign up or log in Sign up using Google Sign http://serverfault.com/questions/340839/apic-error-on-cpu1-6060-in-dmesg-what-does-it-mean No second machine Ericloewe said: ↑ Does your board have IPMI?

Attached as a .txt file -- ------------------- Mike Tancsa, tel +1 519 651 3400 Sentex Communications, mike at sentex.net Providing Internet services since 1994 www.sentex.net Cambridge, Ontario Canada http://www.tancsa.com/ -------------- next What is the fix? If there is any other information I can provide, please let me know. ---------- $ cat /proc/cpuinfo processor : 0 vendor_id : AuthenticAMD cpu family : 15 model : 36 model So what would be the result of a process, a process executed by anyone other than root, that attempts to write output to that file?

There is a special chip to be installed I guess which I haven't purchased/fitted. Description of system: - HP Pavilion a1350n desktop computer - AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 3800+ - ATI chipset - nVidia 7800GTX PCIe video card (and 450w Antec power Luckily saw the mail. 1) Let the resilver continue 2) Shut down the machine and do the memtest later. IO-APIC-edge vs.

By joining our community you will have the ability to post topics, receive our newsletter, use the advanced search, subscribe to threads and access many other special features. have a peek at these guys cpu1 AP: ID: 0x01000000 VER: 0x00050014 LDR: 0x00000000 DFR: 0xffffffff lint0: 0x00010700 lint1: 0x00000400 TPR: 0x00000000 SVR: 0x000001ff timer: 0x000200ef therm: 0x00010000 err: 0x000000f0 pmc: 0x00010400 ioapic0: routing intpin 3 (ISA wax (ewax) wrote on 2008-05-15: #68 i know there are several reasons why this bug could be apearing I happend to get this error to in my log 100's of times. All I need to do is remove the ohci1394 module ie: sudo modprobe -r ohci1394 and the messages immediately go away.

  1. Maybe there is no general solution, and it's not really a BIOS problem (at least not only, though it might be for some) and all those "solutions" are workarounds for linux
  2. Search this Thread 07-29-2004, 02:04 PM #1 robberttheman LQ Newbie Registered: Jul 2004 Posts: 15 Rep: Kernel: APIC error on CPU - What to do?
  3. in stead of the apic 40 error i get this.
  4. You should see a list of options like the kernel, root device, initrd image.
  5. They hope these examples will help you to get a better understanding of the Linux system and that you feel encouraged to try out things on your own.
  6. In your case, you are missing a considerable number of bug and security fixes -- files 28- to 36- will tell all.
  7. Thanks.

My AccountSearchMapsYouTubePlayNewsGmailDriveCalendarGoogle+TranslatePhotosMoreShoppingWalletFinanceDocsBooksBloggerContactsHangoutsEven more from GoogleSign inHidden fieldsSearch for groups or messages Log in or Sign up FreeNAS Community Home Forums > FreeNAS Forum > Help & Support > New to FreeNAS? Comment 17 Miha 2008-06-05 00:18:46 UTC (In reply to comment #16) > >APIC error 40. The APIC error message has now disappeared. check over here Is there a log in the BIOS?

Comment 18 wax 2008-06-14 09:44:59 UTC Bug is solved over here after upgrading bios to version 1.40 from an acer aspire 7720z. Nothing compared to memtest86+. It is problem of BIOS.

I hope it stayes this way :D Also the fan seems to be more quiet wax (ewax) wrote on 2008-06-04: #70 don't mind my previous 64 bit comment.

I have followed your advice and made a permanent change to my grub. Oh another thing. Affecting: linux (Ubuntu) Filed here by: Nanley Chery When: 2008-02-02 Completed: 2008-06-17 Target Distribution Baltix BOSS Juju Charms Collection Elbuntu Guadalinex Guadalinex Edu Kiwi Linux nUbuntu PLD Linux Tilix tuXlab Ubuntu I'm running a system that has been stable for over two years (in fact no even rebooted in over a year) that all of a sudden started logging these errors.

I am using a fixed DSDT for the Ferrari 4005 (which I fixed myself). [NOTE: While looking over the log file it eventually filled up the dmesg buffer, but I noticed Please describe your system. => The machine came with WinXP MCE. Read more... this content Does Barack Obama have an active quora profile?

A snippet of the code i pasted here: (sorry for the big thread, i didn't see an option to attach anything) Jul 28 21:11:02 server2004 nmbd[1670]: ***** Jul 28 21:34:50 server2004 Thanks, Kristian Alvin Thompson (alvint-deactivatedaccount) wrote on 2007-01-10: #24 i haven't checked feisty yet. Anecdote: I used to get APIC errors, years ago, on my Abit BP-6 motherboard running dual Celeron 300A CPUs. Any assistance on this error would be greatly appreciated, why it comes, what it means, how to troubleshoot it (without just passing noapic to the kernel).

As for the rest of you experiencing this same problem I understand that it is still very frustrating for you and it would be helpful if we could fix your APIC It appears as this bug was hardware specific and as a result I am asking whoever else is having this problem to please submit a separate bug report (** and please Press 'e' to edit the boot configuration. Thanks for good work on making Ubuntu.

makes edgy unusable at the moment. :( Changed in linux-source-2.6.17: status: Unconfirmed → Confirmed Cory Prowse (cory-prowse) wrote on 2006-10-29: #7 I managed to reduce (but not completely solve) this by I haven't seen the error in a while :) -- Ralf Hildebrandt (i.A. If it's disabled like now, i get about 100 APIC errors/minute. MADT: Found CPU APIC ID 0 ACPI ID 0: enabled SMP: Added CPU 0 (AP) MADT: Found CPU APIC ID 1 ACPI ID 1: enabled SMP: Added CPU 1 (AP) ACPI

Changed in linux: status: Incomplete → New Leann Ogasawara (leannogasawara) wrote on 2008-02-11: #58 Hi Nanley, Since it appears you are running the latest Hardy Alpha release, per the kernel team's I've tried removing the ochi1394 as suggested by Ralf but that does not resolve the peoblem for me. this message disappears before doing suspend to ram if CONFIG_ACPI_FAN is cleared > > this is weird, there is no ACPI fan device at all, and there is not difference >